Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Totul despre Culturism

 

Fat Burner

In general, substantele comercializate in complexe sub denumirea de FAT BURNER sunt:
Colina

Desi nu este o vitamina in adevaratul sens al cuvantului, colina este un nutrient extrem de important. Este precursorul neurotransmitatorului acetilcolina, implicat in contractia musculara cat si in multe alte procese din organism cum ar fi functionarea creierului, a ficatului, in metabolismul grasimilor si al colesterolului, mentinerea integritatii membranei celulare,

Acetilcolina este descompusa in timpul exercitiilor intense si prelungite. Fiind sintetizata din colina, nivelul acetilcolinei poate fi foarte scazut in cazul unei deficiente de colina. In cazul unor eforturi mai lungi de 2 ore, nivelurile de colina din sange scad foarte mult. Suplimentarea ar fi ideala cu o ora inainte de efort, 2500mg, si la jumatatea efortului, aceeasi cantitate.

Cea mai mare parte din colina din organism se gaseste sub forma de molecule specializate, fosfolipide dintre care cele mai cunoscute sunt fosfaditilcolina aka lecitina.

Necesarul zilnic nu era considerat pana de curand esential, deoarece se credea ca se poate sintetiza destula colina in organism. Se pare nivelul adcvat in alimentatie ar fi de 550mg pe zi, cel putin.

Surse de colina: cea mai intalnita sursa in alimentatie este lecitina, care contine aproximativ 13% colina. Alimentele cele mai bogate sunt laptele, ouale, ficatul, alunele.

* un ou mare 200-300mg
* ficat de vita 453mg/100g
* carne de vita 59mg/100g
* conopida 55mg/100g
* unt de arahide, 2 linguri 26mg
* must 6mg/100g
* cartof copt-mediu 18mg
* lapte 5mg/100g
* rosii 7mg/bucata
* portocala 10mg/bucata

Vegetarienii stricti, care nu consuma oua si lapte pot avea un important deficit de colina in alimentatie.


Metionina

Este un aminoacid esential care participa in variate procese metabolice.
Inositolul

Ajuta la scaderea colesterolului, prevenirea aterosclerozei, regleaza folosirea insulinei(evitand depunerile de grasime si raspunsul insulinic prea puternic), intervine in crestrea parului. Imbunatateste efectele vitaminei E. Este un chelator si este folosit si de celulele nervoase.

Surse naturale sunt ficatul, germenii de grau, orez brun, alune, varza, stafide, pepene galben, grapefruit, lecitina.
Cafeaua distruge inositolul.
Toxicitatea nu este cunoscuta.
Dozare: in jur de 250 mg pe zi.
L-carnitina

Carnitina este un aminoacid neesential, produs in ficat din lisina si metionina. Se mai gaseste in produse lactate si carne rosie. Carnitina este parte a enzimei palmitiltransferaza, care permite acizilor grasi cu lanturi lungi sa patrunda prin membrana celulelor si sa fie arsi pentru energie. De asemenea permite oxidarea piruvatului pentru energie ceea ce ar putea diminua producerea de acid lactic Studiile au aratat si alte efecte pozitive :

* creste capacitatea de transport a IGF-1
* reduce stresul oxidativ asupra muschilor in timpul si dupa antrenement
* reduce febra musculara
* reduce excretia de acid uric- ceea ce se traduce prin catabolism redus



Doza: 3-5 grame pe zi, inainte de antrenament cu o ora, si seara inainte de culcare.
Betaina
Lysina
Lecitina
Fierul
Acidul linoleic
Acidul oleic