Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Totul despre Culturism

 

Alimentatia !

Alimentaţia !

Corpul omenesc este un sistem care se afla in permananta relatie cu exteriorul. Printre intrarile acestui sistem se afla si alimenele. Ele aduc organismului o serie de substante necesare desfasurarii functiilor sale. Aceste substante se numesc nutrienti.


Nutrientii se impart in macronutienti si micronutienti. Macronutrientii sunt acele substante necesare in cantitati mari, si participa de obicei la constructia se reconstructia tesuturilor cat si la eliberea de energie. Acestia sunt : proteinele, glucidele, lipidele, alcoolii.*/

Micronutrientii sunt substante necesare in cantitati mai mici, dar la fel de importanti pentru buna desfasurare a proceselor metabolice : vitamine, minerale, oligoelemente si altele.

Exista un proverb care spune ca "suntem ceea ce mancam". Acest proverb reda importanta alimentatiei in viata omului. Se stie ca mare parte din bolile omului modern se datoreaza unei alimentatii necorespunzataore, atat cantitativ cat si calitativ.

Cu precadere atunci cand vrei sa-ti modelezi corpul, alimentatia este deosebit de importanta. Din multele sisteme de reglare ale naturii, in acest caz apare evident ca pentru a arata bine trebuie sa mancam santatos, planul de alimentatie pentru modelarea corpului, coincide in multe parti cu cel pentru o viata sanatoasa si fara boli.

Studiaza cu atentie subiectele din acest capitol si vei invata sa-ti alcatuiesti un plan de alimentatie potrivit scopurilor tale si totodata favorabil unei vieti sanatoase.

Un plan de alimentatie serios se alcatuieste in urma analizei datelor personale, testelor de sange, a alimentatiei din trecut, a bugetului si mijloacelor concrete de cumparare/preparare/stocare/transportare a hranei.

In final, dincolo de toate filosofiile, discutiile, cartile, articolele, studiile si parerile care circula, tot ceea ce conteaza pentru tine este ce ai mancat pana la ora asta si ce ai in frigider pentru perioada urmatoare.