Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Totul despre Culturism

 

Soia

Istoria
Soia este folosita inca din antichitate in Asia, cu diferenta ca produsul respecta un proces de fabricatie complex, care implica si fermentatia pe o perioada lunga de timp.

Tofu si laptele de soia au fost inventate mult mai tarziu, iar persoanele care le consuma(de origine asiatica) sunt deja adaptate la acest aliment, spre deosebire de noi, europenii, care putem avea probleme.

Era moderna

Pentru ca soia contine o proteina cu valoare biologica mare in lumea vegetala s-a propus folosirea drept furaj pentru animale si in final ca aliment pentru oameni. Evident, pentru oamenii care nu isi permit o alimentatie mai buna.

Productia si procesele de fabricate includ organisme modificate genetic si diverse substante chimice, care ajung in final in branza de soia sau laptele de soia.

Forma de calciu cu care aceste produse sunt "fortificate", chiar daca se absoarbe in organism, nu este utilizabila decat in mica masura.

Ce se intampla daca mananci totusi soia?

La barbati, studii care nu sunt platite de producatorii de soia sau de cei interesati de cresterea consumului acestei plante au aratat printre altele ca, POATE:
soia este toxica pentru tiroida(deci adio slabire)
soia este toxica pentru aparatul reproducator(deci adio testosteron, muschi si fertilitate)
soia este toxica pentru fat(atunci cand mama mananca soia) si pentru copilul mic(atunci cand este hranit cu soia)
soia creste riscul de boala cardiaca si cancer mamar

Cu ce inlocuim totusi laptele?

Nu trebuie neaparat sa inlocuim laptele, trebuie doar sa evitam laptele dulce. Iaurturile naturale, smantana fermentata si branzeturile nu contin decat foarte putina lactoza, deci nu vor fi probleme.

Din experienta proprie(oamenii pe care ii vad), cei care consuma cantitati mari de soia(sub forma de tofu, lapte de soia sau produse care contin proteina de soia ascunsa) au un strat adipos mare, le lipseste pilozitatea de tip masculin, au o potenta sexuala scazuta. De asemenea, progresele in domeniul masei musculare sunt incetinite sau chiar oprite.

Avem suficiente alte alimente la dispozitie si ne putem hrani cu alimente care in mod traditional fac parte din dieta europeana. Nu trebuie neaparat sa consumam produse aduse pe piata pentru ca trebuia gasit un debuseu sau pentru ca sunt si oameni saraci pentru care nu exista alternative.