Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Totul despre Culturism

 

Cum se previne abuzul de steroizi?

In diferite state(in special un SUA) utilizarea steroizilor fara recomandarea unui medic reprezinta o infractiune pedepsita ca si traficul de droguri. Totusi, SUA la peste 10 ani de la adoptarea acestei legi, care pune steroizii in rand cu heroina, cocaina, si celelalte, sunt cei mai multi utlizatori de steroizi, in special in randul tinerilor.

Din contra, a determinat proliferearea unor practici periculoase precum utlizarea de steroizi contrafacuti sau de steroizi destinati uzului veterinar. Asta pe langa profiturile uriase ale traficantilor si celor care contrafac aceste substante. Deci se observa ca utlizand forta nu se obtin rezulate pozitive, singura metoda viabila fiind educatia si constientizarea asupra pericolelor potentiale.

Inca de la inceput s-au conceput si aplicat testari antidoping, atat in comeptitiile sportive cat si in diferite alte situatii, cu o eficienta de asemenea scazuta, an de an depistandu-se noi cazuri de dopaj cat si decese suspecte (amintiti-va de regretatii Haldan sau Vrabioru, ale caror autopsii au fost musamalizate, Dumenzeu stie de ce, sau de pe alte meleaguri Florence Griffith-Joyner, celebra alergarotare americana, sau Andreas Münzer - celebrul culturist profesionist).

Au fost puse la punct metode eficiente impotriva testarilor antidoping, dar apar mereu noi substbante, mai greu detectabile si alte metode de mascare. Deci se pare ca in sportul profesionist si chiar amator, steroizii vor ramane un lucru sigur, desi nu se vorbeste despre ei. Pentru utilizatorii amatori si in special tineri, abordarea de genul "steroizii au numai efecte negative si acelea sunt foarte grave si pe viata", contrara realitatii, nu face decat sa submineze eforturile reale in lupta cu abuzul de steroizi.

Abordarea cea mai eficienta pare a fi prezentarea realista, a efectelor pozitive si a celor negative, lasandu-i pe ei sa decida in cunostinta de cauza, in fond fiecare face ce vrea cu viata lui.