Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Totul despre Culturism

 

Totul despre Clenbuterol

Clenbuterolul este un agonist beta-2 si este folosit in multe tari ca bronhodilatator, pentru tratamentul astmului. Din cauza perioadei lungi de injumatatire nu este aprobat de FDA pentru utilizare medicala in USA. Este un stimulant al sistemului nervos central si actioneaza similar adrenalinei. Are mare parte din efectele secundare pe care le au si alte stimulante ale SNC cum ar fi efedrina. Contrar parerii generale, timpul de injumatatire al clenbuterolului este de 35 de ore si nu de 48.
Dozare si ciclizare

Clenbuterolul vine in tablete de 20 de mcg, dar este disponibil si sub forma de sirop, pompa pentru inhalare si injectabil. In anumite zone este disponibil ca pudra. Dozele sunt foarte dependente de modul cum utilizatorul raspunde la efectele secundare, dar se afla in zona de 4-8 pentru barbati si 2-4 pentru femei.

Clenbuterolul isi pierde efectul termogenic dupa 8 saptamani cand temperatura corpului revine la normal. Proprietatile sale anabolice/anticatabolice dispar dupa aproximativ 18 zile. Luand in considerare durata mare de injumatatire cea mai eficienta metoda de ciclizare ar fi de 2 saptamani on, 2 saptamani off, nu mai mult de 12 saptamani in total. Efedrina sau yohimbina poate fi folosita in saptamanile off.
Clenbuterolul vs efedrina vs DNP

Efedrina mareste rata metabolica cu 2-3 procente iar 200 de mg de DNP mareste rata metabolica cu aproximativ 30%. Clenbuterolul mareste rata metabolica cu 10% si poate mari temperatura corpului cu cateva grade. DNP-ul este de departe cel mai eficient fat-burner, dar multi nu-l vor folosi niciodata datorita riscurilor asociate. De asemenea, nu ofera nici un efect anticatabolic.

Desi efedrina are un efect anticatabolic, perioada scurta de injumatatire o face sa nu fie chiar asa de eficienta. Din punct de vedere al efectelor secundare, de departe clenbuterolul este mult mai usor decat DNP-ul, si multi sustin ca este chiar mai lejer decat combinatia ECA. Cu clenbuterolul nu exista o cadere tipica ECA si multi utilizatori il gasesc mult mai lejer asupra prostatei si libidoului. Acestea pentru ca in general clenbuterolul este utilizat in ciclurile de 2 saptamani descrise mai sus.
Efecte secundare

* ameteala
* nervozitate
* somnolenta
* uscarea gurii
* inrosirea fetei
* dureri cardiace
* tensiune arteriala crescuta
* transpiratie crescuta
* insomnie
* crampe musculare
* tremuraturi ale mainilor
* voma

Cele mai semnificative efecte secundare sunt crampele, nervozitatea, durerile de cap si TA crescuta. Crampele pot fi evitate prin consumara a 3-5 litri de apa, consumul de banane si portocale sau suplimentarea cu potasiu la 200-400mg pe zi, luat pe burta goala inainte de culcare (aspacardin). Taurina la 3-5 grame pe zi este o necesitate in minimizarea crampelor. Durerile de cap pot fi evitate cu Tylenol luat la primele semne ale durerii de cap.
Utilizari frecvente

Terapia post-ciclu: clenbuterolul este folosit dupa un ciclu cu steroizi si/sau testosteron pentru a ajuta in recuperare. Permite utilizatorului sa manance cantitati mari de mancare, fara a avea grija ca se va ingrasa. Permite de asemenea mentinerea fortei si intensitatii antrenamentelor.

Dieta: aproximativ aceeasi ca in timpul ciclului.
Definire: cea mai populara utilizare a clenbuterolului, creste de asemenea vascularizatia, puterea, masa, tonusul in timpul unui deficit caloric. Pentru cele mai semnificative rezultate clenbuterolul se combina cu T3.

Dieta: hiperproteica-3g pe kilocorp pe zi, moderata in carbohidrati- 1g pe kilocorp pe zi si saraca in grasimi- sub 0.5 g pe kilocorp pe zi. Ca alternativa la steroizi: clenbuterolul are si efecte usoare asemanatoare steroizilor si poate fi folosit de catre sportivii care nu utilizeaza steroizi pentru cresterea masei musculare slabe cat si a fortei si densitatii musculare.

Dieta: moderata in carbohidrati, hiperproteica si moderata in grasimi Stimulant/ marirea performantelor: poate fi folosit si ca stimulant, dar ECA este in acest caz o alegere mai buna, datorit a perioadei de injumatatire mult mai mici. Dieta: pentru a beneficia de avantajele date de clen, carbohidratii trebuie sa fie prezenti in dieta. Dietele ketogenice nu vor functiona in acest caz.
Precautii: este clenbuterolul bun pentru tine?

Aceleasi precautii care se aplica efedrinei se aplica si clenbuterolului, desi unii considera ECA mai dure decat clenbuterolul. Nu trebuie sa fie asociat cu alte stimulente ale SNC cum ar fi efedrina sau yohimbina. Aceste combinatii nu sunt necesare si sunt potential periculoase. Cofeina trebuie folosita cu moderatie inainte de antrenament pentu o eliberare mai rapida de energie

Cate ceva despre ketotifen

Ketotifenul este un antihistaminic sigur utilizat in mod frecvent un europa pentru a trata astmul si alergiile. Poate regenerea receptorii beta-2 saturati de clenbuterol. Practic iti da voie sa folosesti clenbuterolul cate 6-8 saptamani deoda ta. 2-3 miligrame pe zi este ideal.

De asemenea creste eficienta clenbuterolului deci dozele trebuie ajustate in consecinta. Problema cu acest medicament este ca induce foame la anumite persoane, ceea ce nu este o stare prea utila in timpul regimului de slabire
Ciclizarea clenbuterolului

Cei mai multi utilizatori care prezinta efecte secundare grave si intrerup administrarea sunt cei care folosesc doze mari inca de la inceput. Cele mai grave efecte secundare apar in primele 3-4 zile de utilizare Un utilizator nu ar trebui sa depaseasca 40mgc in prima zi. Creste treptat cu cate 20mcg pe zi pana efectele secundare devin greu de suportat.

Exemplu de primul ciclu:

Ziua1: 20mcg
Ziua2: 40mcg
Ziua3: 60mcg
Ziua4: 80mcg
Ziua5: 80mcg(Nota: creste doza numai daca efectele secundare sunt tolerabile)
Ziua6-Day12: 100mcg
Ziua13: 80 mcg (piamidarea inversa nu este necesara dar ii ajuta pe unii utilizatori sa isi revina mai usor)
Ziua14: 60 mcgs
Ziua15: off
Ziua16: off
Ziua17: ECA/ NYC stack

Examplu de un al doilea ciclu:

Ziua1: 60mcg
Ziua2: 80mcg
Ziua3: 80mcg
Ziua4: 100mcg
Ziua5: 100mcg
Ziua6-Day12: 120mcg
Ziua13: 100 mcg
Ziua14: 80 mcgs
Ziua15: off
Ziua16: off
Ziua17: ECA/ NYC stack
Ce altceva mai trebuie sa stiu?

Taurina TREBUIE sa fie luata impreuna cu clenbuterolul, la doza de 3-5 grame pe zi.
Clebuterolul consuma taurina din ficat, afectand transformarea t4 in t3. Taurina permite utilizatorului sa evite temutul efect de rebound si crampele musculare.

Clenuterolul nu trebuie luat inainte de antrenament. Poate interfera cu respiratia normala si sa va ruineze antrenamentul. Cand faci aerobice, este recomandabil sa stai la o intensitate constanta si sa eviti antrenamentele de tip HIT.

Nu lua clenbuterol dupa ora 4 dupa amiaza si bea multa apa, 2-4 litri pe zi.