Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Totul despre Culturism

 

Zinc Magneziu Aspartat (ZMA)

Aceasta combinatie se comercializeaza sub mai multe denumiri, dar aceasta este cea mai cunoscuta. Nu este un supliment special, este doar zinc si magneziu intr-o forma usor asimilabila.

Avantajul este ca mineralele nu isi reduc unul altuia absorbtia ca in cazul suplimentelor de multiminerale.

Atat zincul cat si magneziul sunt necesare pentru o performanta optima si creearea unui mediu hormonal propice acumularii de masa musculara si scaderii stratului de grasime.

Intr-un studiu facut pe 12 jucatori de fotbal american, timp de 8 saptamani, cercetatorii au observat ca ZMA a crescut nivelul de testosteron si IGF-1; un hormon foarte important in crestrea masei musculare. Cresterea hormonala se datoreaza probabil zincului, a carui deficienta oricat de mica in organism afecteaza serios secretia de testosteron si numarul de receptori androgeni. De asemenea, a determinat o crestere a fortei, probabil datorita in principal magneziului.
Recomandari de utilizare

ZMA se recomanda a se lua inainte de culcare, cand se crede ca mareste considerabil secretia de hormon de crestere, in special in sinergie cu l-teanina, un extract din frunzele de ceai verde.

Dozarea: se iau 30mg de zinc, 450mg de magneziu si eventual se asociaza cu vitamina B6 si teanina.