Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
 

Totul despre Culturism

 

Suplimentele de dupa antrenament

Suplimentul de dupa antrenament este probabil cel mai important supliment alimentar pe care il puteti lua. Dupa antrenament apare o asa numita "fereastra de oportunitate" in care corpul este capabil sa absoarba si sa metabolizeze cantitati mai mari de nutrienti. Acesti nutrienti vin intr-un moment cheie pentru refacerea musculara si a intregului organism in general. Unii campioni iau imediat dupa antrenament, si repeta aceeasi formula dupa inca o ora.

Suplimentul de dupa antrenament trebuie sa contina:

* proteine (0.4-0.6 g/kilocorp) şi aminoacizi - pentru reconstructia si crestea musculara. Cele mai bune sunt suplimentele cu proteina de zer, deoarece se absorb imediat. Foarte utili pot fi si aminoacizii, glutamina in special(vezi glutamina)
* carbohidraţi - 0.6-0.8g/kilocorp - pentru refacerea rezervelor de energie si pentru un raspuns hormonal favorabil. Se utilizeaza carbohidrati simpli, care sunt absorbiti imediat. Tot dupa antrenament pot fi folositoare suplimente cu creatina, minerale, vitamine etc.
* vitamine şi minerale - sunt deosebit de importante mai ales vitaminele cu rol de antioxodanti, cat si electrolitii care se pot pierde prin transpiratie sau excretie urinara
* creatină - daca nu iei creatina inainte de antrenament, acum este un moment foarte bun- 5 grame de creatina micronizata sau supermicronizata sunt suficiente.

ronnie coleman Pictures, Images and Photos

Deci ideal este ca imediat dupa antrenament(sau in max 30 min.) sa iei un supliment cu 30-50 de grame de proteina de zer, si 60-100 de grame de carbohidrati dintre care jumate sau mai mult simpli si restul complecsi.
Eventual suplimentul poate contine si creatina, glutamina etc.
Ectomorfii pot sa mareasca doza de carbohidrati in functie de efecte si de cum se simt dupa antrenament.